Uskalla unelmoida

04.12.2021

Uskalla unelmoida - visioida, visualisoida, suunnitella, manifestoida.

Uskalla pitää haaveistasi kiinni, uskalla tehdä sitä mitä oikeasti haluat. Jatka silloinkin, kun olet juuri luovuttamaisillaan. Uskalla olla tyytyväinen.

Uskalla sanoa toiveesi ja tavoitteesi ääneen, silloin annat niille huomiota. Se missä muodossa ja millä aikataululla unelmat toteutuvat, ovat elämän antamia ihmeitä ja seurasta unelmoinnista. Parasta mitä ihminen voi toivoa, on toivoa asioiden tapahtuvan luonnollisella tavalla. Täydellisyyden tavoittelu ja epäonnistumisen pelko on luonnollista mutta tarpeetonta.

Ei ole yhdentekevää, mille tunteille, sanoille ja ajatuksille kohdistaa huomionsa. Se lisääntyy, mille antaa huomiota. 

Itse käytän unelmoinnin tukena arjessani itsenäisiä mindfullness-harjoituksia, erilaisia rentoutus- ja kiitollisuusharjoituksia.

Silloin kun on vaikeaa, voi ajatella koettelemustenkin olevan merkityksellisiä. Kaikella on tarkoitus.

Michael J. Losierin teos Vetovoiman salaisuus valottaa mielenkiintoisella tavalla ihmisen tuottaman myönteisen ja kielteisen värähtelyn taustaa tieteelliseltä pohjalta. Teos haastaa ajattelemaan, mihin huomionsa suuntaa, millä taajuudella värähtelee, salliiko itselleen asioiden tapahtua, millaisia rajoittavia uskomuksia mahdollisesti itse luo sallimisen esteeksi.

Johanna Huhtamäen ja Vappu Pimiän teos Valon antajat on positiivinen, valoisa ja koukuttava teos rohkaisusta unelmointiin. Kirjassa kuvataan kiitollisuuden, onnellisuuden ja menestyksen yhteyttä tieteelliseltä pohjalta.

Olen lukenut molemmat em. teokset useaan kertaan ja annan vahvat lukusuositukset. Näiden teosten ydinsisältöön on hyvä palata aika ajoin, ne antavat voimaa, uskoa ja oikeat avaimet.

Joskus kun ihminen pysähtyy ja on hetken aikaa aivan rauhassa, voi huomata valtavan määrän kiitollisuuden aiheita. Joskus ei tarvitse kuin pysähtyä ja havahtua, avata silmänsä, katsoa ympärilleen uudella tavalla ja todeta elävänsä jo unelmiaan. 

Samaan aikaan voi olla matkalla ja perillä.