Työtä tehdään siellä missä sitä on

02.02.2021

Elämä on muistuttanut minua viimeisen vuoden aikana siitä, ettei mikään ole itsestäänselvää. 

En ole muutoinkaan pitänyt perusasioita itsestäänselvyytenä, mutta olen ollut erityisen kiitollinen jokaisesta viikosta ja kuukaudesta, jolloin on ollut mahdollisuutta tulla toimeen omalla työllään. Myös jokaisesta päivästä ja hetkestä olen ollut kiitollinen, jolloin on ollut toimintakykyä tehdä työtä, toteuttaa itseään ja elää omannäköistä elämää. Myös opinnot etenevät tasaisen tappavaan tahtiin.

Elämä ei ole aina kivaa ja helppoa, mutta joskus kyse on vain siitä, antaako periksi pidemmän aikavälin tavoitteissa. Ihminen pääsee eteenpäin, kun uskaltaa välttelyn sijaan mennä kohti pelkojaan ja kehityksenkohteitaan. On myös oltava ahkera, kuunneltava omia voimavarojaan ja säilytettävä tietty nöyryys elämänasenteessaan. Ei muilla ole helpompaa, vaikeudet ovat vain erilaisia. 

Niin on myös yrittäjyydessä, työtä tehdään siellä missä sitä on, niillä voimavaroilla ja kyvyillä, joita kulloisessakin tilanteessa on käytettävissä. Kysynnän ja tarjonnan laki määrää suuntaa, mutta tapoja tehdä, toteuttaa ja asennoitua on varsin erilaisia. 

Olen ollut myös kiitollinen siitä, että olen uskaltanut tehdä rohkeita päätöksiä, jaksanut nähdä vaivaa, tehdä työtä väsymiseen asti ja luottaa itseeni tiedostaen koko ajan kuitenkin riskien olemassaolon.  Voimavarat ja luottamus elämään eivät ole suinkaan itsestäänselviä asioita. 

Kiitos intuitio - jatketaan yhdessä.