Kiitos elämälle

19.08.2021

Yrittäjänä ja kirjailijana teen työtä välillä aamusta iltaan. Vähän aikaa ja vähän rahaa - aloittelevien yrityksien armoton combo. Toisinaan työn ja vapaa-ajan välinen raja on hyvin häilyvä ja vietän liian vähän aikaa perheeni ja läheisteni kanssa, pelkkä yhteydenpitokin uupuu. 

Ja kyllä, tämä kaikki on oma valintani. 

Joskus on keskityttävä vain itseensä ja omaan hyvinvointiin. Silloin kuuntelen esimerkiksi rentoutusäänitteitä, lähden kävelylenkille ilman puhelinta tai suljen merkkiäänien kilkatuksen pois tietoisuudestani. Viime viikolla pääsin pitkästä aikaa käymään mökillä luonnon helmassa ja sain tehdä rauhassa etätöitä muutaman päivän, olin puoli vuotta suunnitellut ja toivonut pääseväni lähtemään Kivijärvelle.

Joissakin hetkissä, kun työtä tehdään todellisella epämukavuusalueella, olen epäröinyt koko päätöstäni lähteä yrittäjäksi ja epäillyt isoimpien haaveideni realistisuutta. Yritän pitää itseni kasassa erilaisten projektien välillä, saada jotakin valmiiksi, jotakin aloitetuksi, hoitaa vakituiset asiakkuudet hyvin keskittyen vain hetkeen, kipuilen päätösten kanssa: kuinka tehdä oikeita valintoja, mikä on milloinkin oikea-aikaista. Pahinta on joskus paine ja riittämättömyyden tunteet, eikä välillä tiedä mitä priorisoida. Monet yrittäjät tunnistavat tästä varmaankin itsensä.

Tänä vuonna olen kokenut elämässäni jotakin merkittävää suhteessa itseeni: rima tulee asettaa alemmas.

Kun välillä elämä antaa helmiä ja onnistumisia, tietää olevansa oikealla tiellä. Usko itseensä  kantaa. Tehty työ kantaa hedelmää, sillä viime kädessä ahkeruus, nöyryys, rohkeus ja rehellisyys palkitaan.

Palasin tänään hetkeksi huhtikuun Kasvot yrittäjyydelle -näyttelyn tunnelmiin. Olen kiitollinen, että tänä päivänä saan suomalaisena naisena toteuttaa itseäni, tehdä työtä, viedä liiketoimintaa eteenpäin ja raskaan työn välissä kokea myös yrittäjän vapautta. 

Kiitos SeAMK, Into Seinäjoki Oy, valokuvaaja Ellinoora Luokkakallio, Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut sekä kiitos avopuolisolleni ja yhteistyökumppanilleni äänisuunnittelija-ääniteknikko Sami Lustille. Kiitos Siivous & Kotipalvelu Lupaus ja Cordial Voice. Kiitos elämälle.

Linkki yrittäjätarinaani Into Seinäjoen sivuille Kasvot yrittäjyydelle -näyttelyyn liittyen:

https://intoseinajoki.fi/kasvot-yrittajyydelle/vain-sina-olet-kulkenut-polkuasi/